Gootsteen verstopt

Uw gootsteen verstopt? Dat is natuurlijk erg verveld, uiteraard kunt u hier lezen hoe een gootsteen die verstopt zit weer kunt ontstoppen. Maar ook in dit geval geldt natuurlijk “voorkomen is beter dan genezen”.

Een verstopte gootsteen voorkomen

Vaak raakt een gootsteen verstopt doordat er veel materiaal inkomt wat niet in de gootsteen hoort. Veel voorkomende materialen zijn etensresten en haar. Uiteindelijk hoopt dit op en zal dit er voor zorgen dat uw gootsteen verstopt raakt. Dit is eenvoudig te voorkomen door een speciaal zeefje hiervoor te halen. Dit zeefje zorgt ervoor dat deze materialen niet meer in uw waterleiding terecht komen. Vervolgens is dit zeefje erg makkelijk schoon te maken.

Uiteraard kan het ook met dit zeefje nog voor komen dat uw gootsteen verstopt raakt, wanneer dit het geval is dan is het aan te raden om eerste de zwanenhals ook wel sifon genoemd los te halen. Een zwanenhals zorgt ervoor dat de geur uit de leiding niet uit uw gootsteen kan komen. Omdat het water en het eventuele vuil hier wel door een bocht heen moet kan het zijn dat deze zwanenhals verstopt raakt, dit heeft als het gevolg dat de gootsteen verstopt. Deze zwanenhals kan eenvoudig losgedraaid worden door de dop aan de onderkant naar links te draaien. Wanneer u al het vuil uit deze zwanenhals haalt zult u zien dan uw gootsteen niet langer verstopt zal zijn.

In de meeste gevallen kunt u probleem zelf verhelpen wanneer uw gootsteen verstopt is. Mocht u na het lezen van onze website nog steeds de gootsteen verstopt hebben dan raden wij u aan om hier een professionele loodgieter bij te halen, uw leidingen zijn tenslotte een cruciaal deel van uw woning en deze wilt u zeker niet beschadigen! Voor een erkende loodgieter in uw regio raden wij u aan om op onze loodgieter pagina te kijken.