Wc verstopt

Wanneer de wc verstopt is is dit natuurlijk heel vervelend en dit wilt u snel verholpen hebben. Gelukkig is het vaak eenvoudig zelf te verhelpen wanneer de wc verstopt is. Het eerste wat u kunt doen wanneer u wc verstopt is is een plopper gebruiken. Dit is niet de meest hygi├źnische oplossing dus wij raden u aan om hier rubberen handschoenen bij te gebruiken. Het is hierbij belangrijk om de plopper met veel kracht uit de verstopte wc te trekken en dit een aantal keer te herhalen. wc verstopt en de plopper helpt niet? Dan zijn er gelukkig nog meer oplossingen welke u zelf kunt proberen.

wc verstopt nat droog zuiger

Wanneer de wc verstopt is kunt u ook heel goed gebruik maken van een nat droog zuiger. Hiermee kunt u al het water uit de wc zuigen waarmee u soms automatisch de verstopping mee zuigt. Mocht de wc verstopt zijn na het leegzuigen dan kunt u het beste een ontstoppingsveer gebruiken. Deze veer dient u een aantal keer goed rond te draaien door de verstopte wc.

wc verstopt vloeibaar ontstoppingsmiddel

Ook wanneer de wc verstopt is kunt u gebruik maken van een vloeibaar ontstoppingsmiddel van bijvoorbeeld HG.  Wij raden u aan om hier niet mee te beginnen omdat het niet goed voor u is om met u handen in dit chemische middel te zitten. Mocht u toch met uw handen door deze chemische middelen moeten dan raden wij zeker aan om gebruik te maken van handschoenen.

wc verstopt en niks werkt?

Wanneer u op geen manier u verstopte wc hersteld krijgt bent u helaas genoodzaakt om contact op te nemen met een loodgieter. Een loodgieter heeft hier vaak veel ervaring mee en verschillende professionele apparaten om de verstopping in uw wc te verhelpen. Gezien de loodgieter dit vrij snel zal verhelpen vallen de kosten om uw wc te ontstoppen door een loodgieter vaak heel erg mee.